HOVEDBOK
Avbestillingsfrist: 30.11.2021
Vennskap mellom barn i barnehagen.


Forlag: Pedagogisk Bokklubb
Utgitt: 2021
Antall sider: 200
Språk: Bokmål
Innbinding: Heftet
Veil pris: 340,-
Medlemspris: 298,-
Avbestillingsfrist 30. november

Anne Greve sin bok ser på barns vennskapsrelasjoner slik de kan komme til uttrykk i en hverdagslig, pedagogisk kontekst i på en avdeling i en norsk barnehage.

I barnehagen møtes barn regelmessig, gjerne over en lengre periode på flere år. Hverdagslivet her er preget av lek, små og større samlingsstunder og uteaktiviteter i tillegg til de daglige rutinene som måltider, av- og påkledning, stell og hvile. Spørsmålet blir hvilke muligheter barnehagen tilbyr for nære relasjoner mellom barna og hvordan vennskap kan vokse frem og komme til uttrykk i barnehagen. Som førskolelærer og pedagogisk leder på flere småbarnsavdelinger har jeg vært vitne til utallige vennskapsrelasjoner mellom barn. Mine erfaringer med små barns vennskap har vært en inspirasjonskilde og danner et utgangspunkt for denne boken.FORFATTER
Anne Greve
Professor i barnehage-pedagogikk. Utdannet førskolelærer fra Barnevernsakademiet i Oslo, 17 års praksis fra barnehage. Disputerte i 2007 med doktorgradsavhandlingen "Vennskap mellom små barn i barnehagen". Utga boken: "Vennskap mellom små barn i barnehagen" i 2009. Nå aktuell med ny revidert utgave av boken: "Vennskap mellom barn i barnehagen"