Samtaler og samspill med barn
- mer enn bare snakk
Forlag: Pedagogisk Forum
Sider: 268
Utgitt: 2016
Innbinding: Heftet
ISBN: 11111111111
Pris: 340,-
Medlemspris: 298,-
OM BOKEN:
Det snakkes mye i barnehagen og skolen. Det snakkes hele tiden, barn i mellom og barn og voksne i mellom. Men lytter man like mye? Og samtaler man egentlig?

I Samtaler og samspill med barn – mer enn bare snakk løfter Margareta Öhman frem samtalens grunnleggende kvaliteter og beskriver hvordan voksne kan ta ansvar for å skape gode samtaler. Dette kan gjøres både ved å bygge og opprettholde en god relasjon til barnet og ved å bevare en gjensidig og utviklende dialog. Dette gjør det mulig å utforske det emneområdet samtalen dreier seg om, sammen med barnet.
Boken henvender seg til blivende og yrkesaktive barnehagelærere og lærere på småskoletrinnet. Den inneholder en rekke eksempler fra barnehagens og skolens hverdag, og hvert kapittel avsluttes med refleksjonsspørsmål til den egne pedagogiske hverdagen.
Margareta Öhman er psykolog, familieterapeut og barnekulturviter. Hun er en populær forfatter og foredragsholder, og hun har mer enn 40 års erfaring fra arbeid med barn og veiledning og videreutdanning i barnehagen og skolen.
TILBUD!
MOTTA HOVEDBOKEN OG FÅ gode rabatter på disse bøkene
Hold musepekeren over boken for å se mer info
FORFATTER
Margareta Öhman
Margareta Öhman er psykolog og familieterapeut med bred erfaring fra barnehage og skole. Som forskende praktiker har hun vært opptatt av samspillet mellom voksne og barn, og har ledet en rekke utviklingsarbeid innenfor dette området. Hun har tidligere skrevet blant annet Empati gjennom lek og språk og Lekende nærvær.